5. týden

Už pátý týden života mají naše štěňátka za sebou. Jsou čím dál tím více roztomilá, aktivní a učenlivá.

Jejich apetit je opravdu veliký, museli jsme přidat ještě odpolední svačinku, není sice velká, trochu granulí s tvarohem, samozřejmě jim mnohem více chutná ochucený tvaroh vanilkou než obyčejný (tak jim to namíchávám). Fleurinka se snaží pomalu a jistě krmení vyhýbat, ale stále se nám daří ji alespoň jednou denně donutit, aby je přikrmila. Pravda je, že se jí není co divit, protože většina štěňat za týden přibrala víc jak kilo (což znamená, že mají cca 3,5kg). Také jejich zoubky a drápky jsou větší, ostřejší a důraznější. A pokud jsme před týdnem krmili u Fleur na dvě skupiny (po šesti), dnes už jsou to skupiny tři, protože víc jak čtyři štěňata se k Fleur nevejdou (tak jsou velká). Ve „fotogalerii“ najdete fotky i z krmení, kde se můžete podívat, jak ukázněně a spořádaně se při jídle chovají – 4 hlavy = 1 miska, říkáme tomu větrníky (tři). A že do misky patří jenom hlava a žádné packy už také vědí.

Co nám opravdu vzrostlo, je spotřeba novin (neuvěřitelně). Ještěže máme spoustu dobrých přátel, kteří nám noviny, letáky, časopisy a podobné vozí ve velkém. Jsme jim za to vděčni. Jen naše dvě popelnice po týdnu vždy přetékají.

Výběh po zahradě milují, je to pro nás tak trochu „stres“, ale také veliká legrace. Počítání do dvanácti je nejběžnější „hra“, někdy se stane, že napočítáme i třináct, jak rychle se pohybují. Ale většinou spíše hledáme. Oblíbená schovka je ve stromech, křovích – venku. Pokud je vypustíme (večer) v garáži, tak tam to je jakékoliv zákoutí a hlavně mezi koly (to milují úplně všichni). Také skvěle lezou do schodů a ze schodů nejraději seskakují a jde jim to opravdu moc dobře.

 

Tak je snad pro dnešek dost informací, další zase za týden.

 

Všem, co naše stránky čtete, případně na ně reagujete, moc děkujeme, je to milé.