6.týden

Utíká to jako voda a našim miláčkům už bylo šest týdnů. Jsou větší, rychlejší, kousavější a vychytralejší, ale pořád jsou roztomilí, takoví malí medvídci.

 

Co se týká váhy, je to neuvěřitelné, ale zase jsme asi tak o kilo těžší. Většina váží v rozmezí 4,4kg – 4,6kg. Máme dvě výjimky, dvě holky (April a Týna) si hlídají postavu a váží 4,1kg a naopak moc chutná Amy, má 4,8kg. A opravdu nikoho od jídla neodtrháváme, ale ani nepřistrkujeme. Vždy rozdělíme 12 hlaviček na 4 misky a pak se jen kocháme, jak dlabou. A to ticho, jen sem tam někdo mlaskne.

Také jsme absolvovali první očkování a hlavně čipování. V úterý odpoledne přišla paní doktorka, všechna štěňátka zkontrolovala a jsou zcela v pohodě, naočkovala je a očipovala. Strávili jsme s paní doktorkou více jak 2,5 hodiny a štěňátka byla statečná, zvládla jak očkování, tak vpravení čipu pod kůži. Pasy už jsou též vystavené a na nových páníčcích už bude jen zaregistrování.

Jinak všichni miláčkové mají rádi mazlení, nošení a hraní si. Nebojí se vody, často jen pro legraci převrhnou misku s vodou zcela cíleně (přistihli jsme je). Koště je také jejich oblíbená hračka, jsou schopni na ně téměř naskočit a nechat se tahat. A noviny, které mají v boxu, často rádi rozcupují. Ale stále na prvním místě se drží nohavice, nohy a našich bot, to je neuvěřitelná zábava. Musím přiznat, že zakousnutí do nohy jejich malými, ostrými zoubky je „nebezpečná zbraň“.

Je mi jasné, že se těšíte na další obrázky, budu se snažit nějaké dodat, ale mějte, prosím, trpělivost, protože štěňátka zaberou přes den spoustu času a tento týden nestíhám (mé dvě dcery jsou se školou na týdenním výjezdu).

Pro dnešek vše, budu se těšit zase za týden.

Věřím, že noví páníčkové se již těší na nového člena rodiny. Nebojte, staráme se, milujeme je, hýčkáme je, prostě nás mají obtočené kolem „prstu“.